Idei de afaceri mici la tara 2013

Una dintre ideile de afaceri mici din zonele rurale este o gâște de reproducere pentru carne. Sub rezerva dieta timp de două luni gâscă îngrășare pot câștiga în greutate până la 4 kg. Până la sfârșitul perioadei de creștere de vară, pasăre adult are o greutate de 6-8 kg.

Domesticirea de gâște a avut loc în cele mai vechi timpuri. Stramosul comun al păsărilor moderne de gâște sălbatice sunt considerate gri. Gâște sunt crescute în zone climatice diferite. Ei nu se tem de frig și zăpadă, astfel încât cele mai multe ori în timpul iernii, iar vara se petrec în aer liber, în curte sau stilouri speciale.

Gâște sunt mai rezistente la boli și nu cer să se hrănească. Comparativ cu alte păsări domestice, ei au cel mai mic procent de decese de tineri - numai 1-1.5%. Aceste idei de afaceri mici din sat, ca și gâște creștere sunt deosebit de avantajoase în cazul în care există un padoc bun pentru ei. Gâscă - păsări erbivore si cresterea in greutate este, în principal ca urmare a consumului de masă iarba verde. Nu este nevoie de a utiliza diferite pansamente: vitamine și minerale care se vor afla în cantități care au nevoie.

Gâște dragoste păpădia, ciulini, banane și alte buruieni care cresc în număr mare în grădini. Astfel, un dublu beneficiu: și hrana păsărilor de curte, și buruienilor grădină. Cel mai bun feed-uri de proteine ​​pentru ei sunt de mazăre și fasole. Ei nu renunta și de tescovină de floarea-soarelui sau de soia.

În toamna-iarna și primăvara devreme, atunci când nu există nici o modalitate de a le hrăni iarba, o mai bună utilizare de orz și ovăz, care sunt cele mai bogate in proteine. În frig extrem pasăre de grâu furajer. Asupra digestiei sale necesită mai multă energie, ceea ce permite pasăre pentru a obține cald, mai ales pe timp de noapte.

Contrar credintei populare - pentru gâște de reproducere nu au nevoie de rezervor. Ei gestiona cu ușurință, fără el. Suficient pentru a le oferi cu apă potabilă, care ar trebui să fie schimbat de două sau de trei ori pe zi.

Idei de afaceri mici din sat mulți oameni sunt interesați. Cu toate acestea, puțini care a considerat în mod serios perspectiva de gâște de reproducere. Și în zadar. Această pasăre poate da profit în trei moduri:

carne,
pene de valoare,
grăsime de gâscă, care este indispensabilă în tratamentul de degerături, arsuri si alte boli (este carnea mai scump).
Calcule simple arată că pentru a obține profitabilitate ridicată în această afacere poate fi în efectivele de animale din 100 de păsări. Acest cost material va fi minim. În scopul de a construi un șopron simplu sau un stilou, costum de lemn sau deșeuri ieftin. Pentru gâște neapărat podeaua din scanduri. Ei au nevoie doar de o litieră profundă.

Astfel, principalele avantaje de gâște de reproducție:

Ele sunt modest: ele nu au nevoie de izolare speciale.
Pierderea minima de la moartea tânărului.
În vara - reducerea costurilor de hrănire, prin utilizarea pajiștilor.
Venituri mari din vânzarea de carne, puf, pene și grăsime de gâscă.
Carne de gâscă cumpăra cu plăcere în restaurante, cafenele și cumpărături on-line. Cea mai mare cerere este în Anul Nou și sărbătorile de Crăciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu